Målare i blodet

Vem kunde väl ana att jag skulle bli målare?


Det var en skoltrött, fotbollsspelande kille som fortsatte sina ekonomistudier efter gymnasiet. 1,5 år senare tas beslutet att göra avbrott från ekonomiprogrammet vid Universitetet i Karlstad.

Av en slump får jag frågan av svärfar om jag ville prova en sommar som målare, på meritlistan glänser rödfärgsmålning av ett uthus. Någon vecka senare sökte jag som lärling och jobbar tajt med min läromästare fram till Gesällbrevet delas ut via Företagarna i Sunne. Cirkeln är sluten och den äldre generationen känner kanske till "Målar-Bror" Olsson, alltså min farmors far.

Jag fick prova på det mesta redan tidigt och fokus låg på kvalitet med minutvisaren, likt en dolk, mot min strupe.

Tio år efter första penseldraget startar jag upp som egen företagare. Det var det här som lockade mig i ekonomistudierna som 16-åring, med företagandet i fokus.

Jag gillar verkligen att jobba med helheten, att själv driva på och skapa bra förutsättningar och relationer för framtiden.

Mycket har jag med mig från fotbollen där jag inte sällan varit lagkapten. Jag är analytisk och pådrivande med högt ställda krav på mig Själv och medspelarna. Lagandan är central för att ge energi, glädje och lust. Vi hjälps åt och pushar varandra mot satta mål.

Ordet "Konstruktiv Kritik" gillar jag. Vi kanske inte tycker likadant men med detta ledord kommer vi lära av varandra och lättare skapa förståelse för hur den andra tänker.Jag får ofta frågan om hur det funkar med mina medarbetare. Förutom vi inom företaget samarbetar med andra målare som också arbetar på "egen" f-skatt, detta påverkar ej kunden utan är bara ett sätt att kunna vara fler personer på vissa projekt
Slutprodukten är dock det viktigaste. Är KUNDEN nöjd är Jag nöjd!